Diensten

Wij kunnen u helpen met het geven van informatie over Hadj & Umrah, Uitvaartdiensten en Zakaat en Fitre. Hieronder vindt u meer informatie over deze dienstverlening.

Hadj & Umrah

De bedevaart (Hadj). Het is de plicht van iedere moslim die volwassen is en bij zijn volle verstand is en een gezond en krachtig lichaam heeft, eenmaal in zijn leven in de bedevaart tijd (de twaalfde maand van de islamitische kalender) naar de Ka’bah en de gezegende plaatsen eromheen op bedevaart te gaan.

U kunt hierover via mail contact opnemen met ons. Ook kunnen wij u doorverwijzen, voor meer informatie, naar de Nederlandse Islamitische Federatie, NIF.

CONTACTGEGEVENS NIF HACC EN UMRE

 

A: Strevelsweg 700 Unit 413

3083 AS Rotterdam

 

T: +31 10 4716847

@: hacc@nifonline.nl

W: www.nifonline.nl

 

Social Media:

FB: https://m.facebook.com/NiF-Hac-ve-Umre

TW: https://mobile.twitter.com/nifonline

Zakaat & Fitre

De armenbelasting (zakaat). Dit heeft invloed op het economisch welzijn en spirituele opleving van de mens. Het netto spaargeld van iedere moslim behoort niet alleen hem en zijn familie toe, maar eveneens de behoeftige, de armen en zes andere sociaal zwakkere groepen, zoals voorgeschreven in de koran.

Stichting Hasene Hulporganisatie Nederland is een hulporganisatie die opgericht is vanuit het motto ”Hand in hand voor de armen en hulpbehoeftigen”. Hasene betekent letterlijk het goede, het mooie en de liefdadigheid. In die letterlijke betekenis van deze naam, zijn ze actief bezig met het verbeteren van de levensomstandigheden van de armen, behoeftigen en slachtoffers over de hele wereld.

U kunt ze bellen, mailen of een brief versturen. U kunt ook de internetsite van Hasene bezoeken, www.Hasene.nl. HASENE is een samenwerkingspartner van Nederlands Islamitische Federatie, NIF.

Vestiging Rotterdam

Bergweg 322-A

3032 BB Rotterdam

Tel: (010) 243 30 30

Vestiging Amsterdam

Pieter Calandlaan 98-100

1068 NP Amsterdam

Tel: (020) 205 04 07

               

E-mail: info@hasene.nl

Uitvaartdiensten

Stichting Yeni Çınar voor uitvaart is een solidariteitsfonds. De stichting heeft tot doel geld in te zamelen om te bevorderen dat moslims en hun gezinsleden in geval van overlijden worden begraven in Nederland of in hun land van herkomst.

Moslims kunnen zich bij de stichting aansluiten als donateur. Wanneer een donateur overlijdt, doet de stichting wat in haar vermogen ligt om te zorgen dat de overledene begraven wordt volgens de islamitische richtlijnen en getransporteerd wordt naar de gewenste plaats van begraven, zowel in Nederland als daar buiten.

Ook zorgt onze stichting, die is opgericht door de Nederlandse Islamitische Federatie, NIF, voor bijstand van de gezinsleden in deze moeilijke tijden.

U kunt hierover via mail contact opnemen met ons. Ook verwijzen wij u graag door naar Stichting Yeni Cinar, opgericht door NIF.

Contactgegevens

Stichting Yeni Cinar

Strevelsweg 700 U413, 3083 AS Rotterdam

IBAN: NL70ABNA0831137398

K.v.K: 24372022

E-mail: info@yenicinar.nl

Telefoon: 010 4716847 – 010 410 62 90