Over Ons

Stichting Fatih maakt onderdeel uit van de IGMG Zuid-Nederland en heeft haar deuren geopend in 1989 in Leiden. Het behartigen van godsdienstige, culturele, sociale en maatschappelijke belangen van onze leden en overige wijkbewoners hebben wij ons tot doel gesteld. De deuren van onze stichting staan open voor iedereen, moslim of niet-moslim, gelovig of nietgelovig. Iedereen die onze Stichting wil bezoeken, een activiteit of een dienst wil bijwonen, is altijd welkom. Vanzelfsprekend zijn ook scholen, zelforganisaties, en alle andere instanties van harte welkom voor een rondleiding, als zij kennis willen nemen van onze diverse activiteiten. Wij geloven erin dat wij op deze manier eventuele vooroordelen weghalen en de sociale cohesie in Leiden kunnen bevorderen.

Organisatie:
Stichting Fatih is een vaste en vertrouwde ontmoetingsplek voor buurtbewoners en de ruim 500 donateurs die vanuit de organisatie bediend worden. Om ieder lid en doelgroep tegemoet te kunnen komen in hun behoeften en wensen beschikt Stichting Fatih naast het hoofdbestuur ook over een vrouwenafdeling (El-Fida), een jongerenafdeling voor dames (Ihlas) en een jongerenafdeling voor heren (Fatih Jongeren Leiden). Deze aparte entiteiten worden elk geleid
vanuit een eigen bestuur en werken nauw samen in coördinatie met het hoofdbestuur. 

Missie:
Stichting Fatih is een maatschappelijk betrokken organisatie en heeft als speerpunt om goedheid en rechtvaardigheid te aansporen en het kwade te verbieden.
Stichting Fatih gelooft dat de beste onder de mensen diegenen zijn die het goede voor de mensheid willen. Stichting Fatih staat voor integratie, emancipatie en participatie in de Nederlandse samenleving. Dit wordt gedaan vanuit de Islam geïnspireerde maatschappelijke verantwoordelijkheid. Met deze missie willen we de Nederlandse maatschappij dienstbaar zijn.

Visie:
Iedere handeling die de positie van de mensen in de Nederlandse maatschappij ondersteunt zullen wij bijstaan en zullen we ons hiervoor inzetten. We willen meer maatschappelijk betrokken raken en ons verder ontwikkelen en ontplooien. Dit kunnen we verwezenlijken met de steun van onze leden

Contact gegevens

Naam instellingen

Stichting Fatih Sultan

Contactgegevens (bezoek en postadres)

Stichting Fatih Sultan
Johan Wagenaarlaan 11
2324 XD Leiden

Overige info

www.stichtingfatih.nl
info@stichtingfatih.nl
KVK-nummer: 28115962
RSIN: 817977491

Naam instellingen

Stichting Fatih Sultan

Contactgegevens (bezoek en postadres)

Stichting Fatih Sultan
Johan Wagenaarlaan 11
2324 XD Leiden

Overige info

www.stichtingfatih.nl
info@stichtingfatih.nl
KVK-nummer: 28115962
RSIN: 817977491