Hadj & Umrah

De Hadj, of bedevaart, is een van de vijf zuilen van de islam en vertegenwoordigt een van de meest belangrijke en verheven spirituele plichten voor moslims. Het is een sacrale reis die elke volwassen moslim, die fysiek en financieel in staat is, minstens één keer in zijn of haar leven moet maken. Deze heilige reis vindt plaats tijdens de twaalfde maand van de islamitische kalender, bekend als de maand Dhu al-Hijjah.

De bedevaart begint met de intentie en het ritueel van Ihram, waarbij de pelgrim zich in een staat van zuiverheid en toewijding aan Allah bevindt. Vervolgens reist de pelgrim naar de heilige stad Mekka, waar de Ka’bah zich bevindt, het heiligste heiligdom in de islamitische wereld. Het draaien rond de Ka’bah, bekend als Tawaf, en het lopen tussen de heuvels van Safa en Marwa, zijn enkele van de rituelen die de pelgrims uitvoeren als onderdeel van hun bedevaart.

Na het voltooien van de rituelen in Mekka, reizen de pelgrims naar de vlakte van Arafat, waar zij de dag van Arafat doorbrengen in gebed en berouw, in navolging van de praktijken van de Profeet Mohammed (vrede zij met hem). Vervolgens gaan ze naar Mina, waar de symbolische handeling van het stenigen van de duivel plaatsvindt, een herdenking van de beproevingen van de Profeet Ibrahim (vrede zij met hem).

De bedevaart is niet alleen een fysieke reis, maar ook een innerlijke reis van zelfreflectie, spiritualiteit en opoffering. Het biedt de gelovigen de gelegenheid om hun band met Allah te versterken, om vergeving te zoeken voor hun zonden en om te streven naar een leven van rechtvaardigheid en dienstbaarheid aan anderen.

Als u geïnteresseerd bent in het uitvoeren van de bedevaart of meer informatie wilt, nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen via e-mail. Daarnaast kunnen wij u doorverwijzen naar de Islamitische Gemeenschap Milli Görüş (IGMG), waar deskundige begeleiding en ondersteuning beschikbaar zijn voor degenen die de bedevaart willen volbrengen. Aarzel niet om ons te bereiken voor verdere informatie over deze heilige reis en hoe u deze op de juiste manier kunt volbrengen.